سفارش تبلیغ
صبا ویژن
حکمت در طبیعتهای فاسد، سودی نمی بخشد. [امام هادی علیه السلام]
دفاع بلاگ
 
 RSS |خانه |ارتباط با من| درباره من|پارسی بلاگ
»» سایه سنگین جاسوسیهای آمریکا بر روابط واشنگتن با متحدانش

سایه سنگین جاسوسی‌های آمریکا بر روابط واشنگتن با متحدانش - See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13920627001325#sthash.zjd185TD.dpufسایه سنگین جاسوسی‌های آمریکا بر روابط واشنگتن با متحدانش

افشاگری‌های ادوارد اسنودن بر روابط آمریکا با متحدان دیرینه‌اش سایه افکنده و از آنجائیکه دولتمردان آمریکایی راهی برای توجیه اقدامات خود ندارند، سعی می‌کنند با واکنش متقابل یا با بی‌توجهی، از کنار انتقادات بگذرند.

خبرگزاری فارس: سایه سنگین جاسوسی‌های آمریکا بر روابط واشنگتن با متحدانش

 

به گزارش خبرگزاری فارس، تبعات افشاگری‌های ادوارد اسنودن از دولتمردان آمریکایی دست بردار نیست. حدود سه ماه پیش بود که ادوارد اسنودن که از ماموران سابق سازمان سیا بوده، از وجود برنامه‌ای با نام «PRISM» پرده برداشت که به سازمان امنیت ملی آمریکا موسوم به (NSA) و همچنین پلیس اف‌بی‌آی، اجازه دسترسی به سرورهای شرکت‌های اینترنتی آمریکا چون گوگل، اپل، مایکروسافت، فیس‌بوک و امریکن آنلاین (AOL) را می‌دهد. به این ترتیب، این سامانه جاسوسی، ایمیل‌ها، ویدئو چت‌ها، پیام‌های کوتاه را بررسی دقیق می‌کند. علاوه بر این، این سامانه شامل امکاناتی برای ردیابی و دنبال کردن مظنونان خارجی است.

جنجالی که این جاسوسی به پا کرد هنوز آرام نگرفته است و هر بار با افشا یکی از این اسناد، مقامات آمریکایی وادار به واکنش و پاسخگویی می‌شوند. هر چند در ابتدای این افشاگری‌ها، اغلب کشورهای هدف (جاسوسی) صرفا به انتقاد و اعتراض به همتایان آمریکایی خود اکتفا می‌کردند و خواستار پاسخگویی واشنگتن بودند، اما افشا سند آخری که درباره جاسوسی آمریکا از شرکت ملی نفت برزیل با نام «پتروبراس» بود و نیز شنود مکالمات و ایمیل‌های دیلما روسف، رئیس جمهور برزیل، دیگر صرفا به اعتراض و انتقاد کلامی محدود نشد.

روسف که به داشتن روحیه سرسخت و جدی شهره است، در مقابل این جاسوسی‌ها کوتاه نیامد و خواستار عذرخواهی آمریکایی‌ها شد. او به همین حد اکتفا نکرد و سفر اول آبان خود به واشنگتن را نیز لغو کرد.

برنامه «فنتستیکو»ی شبکه تلویزیونی «گلوبو تی‌وی» اخیرا به اسناد محرمانه‌ای اشاره کرد که ادوارد اسنودن منتشر کرده و طبق آن، دولت اوباما از شرکت ملی نفت برزیل جاسوسی می‌کرده است.

هر چند باراک اوباما و مقامات دولتی آمریکا علنا تاکید کرده‌اند، آنها هنگام «جمع‌آوری اطلاعات»، بر روی توقف تهدیدات تروریستی و مبارزه با جنایات فرامرزی متمرکز بوده‌اند، اما اسنادی که در این برنامه افشا شده، نشان داده، آمریکا شرکت‌های چند ملیتی را هدف قرار داده است. حتی بر اساس این گزارش، آژانس امنیت ملی آمریکا بر شبکه کامپیوتری این شرکت بزرگ نفتی و نیز شبکه‌های کامپیوتری گوگل و جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی (سوئیفت) متمرکز شده است.

به همین خاطر بود که دیلما روسف آمریکا را به جاسوسی در شرکت نفتی پتروبراس به دلایل اقتصادی و استراتژیک و نه برای امنیت ملی خود متهم کرد و در بیانیه‌ای گفت: بی‌شک، پتروبراس تهدیدی برای امنیت هیچ کشوری به شمار نمی‌رود. این تلاش‌ها برای سرقت اطلاعات با هم‌زیستی دموکراتیک میان کشورهای دوست مغایر است.

البته این تنها برزیل نبود که افشای جاسوسی‌های آمریکا بر روابط میان واشنگتن و سایر متحدانش سایه افکند. در همان ابتدا نیز روزنامه «مورنینگ پست» چین بر اساس اطلاعاتی که از مصاحبه اسنودن به دست آورده بود، گزارش داد، پیام‌های خصوصی میلیون‌ها کاربر شرکت تلفن همراه چین توسط سازمان امنیت ملی آمریکا مورد تفتیش و جاسوسی قرار گرفته است.

این روزنامه چینی همچنین به نقل از اسنودن نوشت: سازمان امنیت ملی آمریکا همچنین به سرور دانشگاه «تسینگهوا» حمله کرده و به رایانه‌های شرکت «پانکنت» که مالک گسترده‌ترین شبکه‌های کابل زیردریایی فیبر نوری در منطقه است، نیز دسترسی پیدا کرده است.

البته این همه اقدامات جاسوسی آمریکا علیه چین نبوده. یک روز بعد از دیدار رهبران چین و آمریکا برای تقویت همکاری‌ها دز زمینه حملات سایبری، یک شرکت اطلاعاتی از برنامه نظارتی بسیار حساس آمریکا از یک مکان مخفی و محرمانه چین در هنگ کنگ خبر داد.

دولت چین در اولین واکنش خود به گزارش‌های مربوط به جاسوسی اینترنتی آمریکا، از دولت کاخ سفید خواست درباره برنامه‌های نظارتی غیرقانونی خود به جامعه بین‌المللی توضیح دهد.

تعداد دیگری از کشورها که از متحدان آمریکا نیز محسوب می‌شوند از انتشار اسناد و مدارک مربوط به طرح‌های جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا نگران و عصبانی هستند. آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان و فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه نیز در همان برهه، به شدت به گزارش‌های منتشر شده درباره جاسوسی آمریکا از دیپلمات‌های اتحادیه اروپا واکنش نشان دادند و خواستار توقف اینگونه اقدامات از سوی واشنگتن شدند.

ترکیه نیز در دیدار همتای آمریکایی‌ خود در حاشیه نشست «آسه‌آن» خواست درباره گزارش‌های منتشر شده درباره جاسوسی واشنگتن از آنکارا توضیح دهد.

اما نکته اینجاست که دولتمردان آمریکایی به جای پاسخگویی به این افشاگری‌ها، به «واکنش متقابل» روی آوردند. شاهد این مدعا سخنان باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا بود که در دفاع از برنامه‌های جاسوسی آژانس امنیت ملی کشورش گفت، «همه آژانس‌های اطلاعاتی دنیا از جمله آژانس‌های اروپایی عملکردی مشابه دارند و این روش‌ها مختص آمریکا نیست»!

وی که در کنفرانس خبری در دارالسلام پایتخت تانزانیا سخن می‌گفت، در پاسخ به پرسش خبرنگار شبکه سی‌بی‌اس که نظر او را درمورد خشم کشورهای اروپایی از افشای برنامه‌های جاسوسی آمریکا جویا شد، اظهار داشت: «در پایتخت‌های اروپایی نیز افرادی هستند که اگر نخواهند در مورد صبحانه من هم بدانند، حداقل می‌خواهند بدانند من درباره چه چیزهایی صحبت می‌کنم».

جالب اینجاست که مقامات آمریکایی در واکنش به لغو سفر دیلما روسف نیز کوشیدند این اتفاق را بی‌اهمیت جلوه دهند، از این رو بود که یکی از سخنگویان کاخ سفید در این باره گفت، «تعویق این دیدار، یک تصمیم دوجانبه بوده است.»

- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13920627001325#sthash.zjd185TD.dpuf



نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » حسام الدین شفیعیان ( دوشنبه 92/9/11 :: ساعت 3:15 عصر )
»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ

آخرین یادداشت در وبلاگ دفاع بلاگ خوش آمدید
به بخش نماز خوش آمدید
نماز
نماز
نماز
نماز//دومین جشنواره تبیان قم//
[عناوین آرشیوشده]