مترجم کتاب «امپریالیسم بشردوستانه» گفت: ما مانند بحث هستهای به یک عزم ملی نیاز داریم تا در حوزه مطالعات غرب سرمایهگذاری انجام شود. یکی از شاخصهای قدرت کشورها این است که محیط بیرون خود را بشناسند و این نگاه نیاز به عزم ملی دارد.
وی درباره دلیل انتخاب این کتاب برای ترجمه گفت: دو تفکر غالب در سیاست خارجی آمریکا وجود دارد یکی تفکر نئومحافظهکارانه است که در دوره بوش پسر غالب بود و نتیجه آن اشغال عراق افغانستان و دیگر جنایتها شد اما تفکر دیگر تفکر دموکراتهاست که الآن در دوره اوباما غالب شده است و بهترین نام برای این تفکر امپریالیسم بشردوستانه است.
وی افزود: این گروه از سیاستمداران با موضوع مقدس حقوق بشر که مورد تأئید ادیان الهی است همان کاری را میکند که محافظهکاران عملاً انجام میدادند. دلیل انتخاب این کتاب آشنایی جامعه اهل مطالعه کشور با این حوزه بود. نویسنده کتاب هم از افراد شناخته شده در مسئله سیاست خارجی در کشورهای غربی است و این کتاب میتواند خلأیی را که در این حوزه در ادبیات پژوهشی ما وجود دارد پر کند و از سوی دیگر با توجه به اینکه ما با دولت دموکراتها تا چند سال دیگر مواجه هستیم این کتاب به شناخت سیاسی خارجی این کشور کمک بسیاری میکند.
ایزدی اظهار داشت: بحث داغ دیگری که امروز مورد توجه است بحث مذاکرات دولت آقای روحانی در رابطه با مسئله هستهای است. اتفاقی که به نظر میرسد برای کشور ما در حوزه مذاکرات میافتد این است که به نظر من موضوع هستهای رفته رفته بخشی از کارکرد خودش را از دست میدهد و آمریکاییها گفتوگو را به سمت موضوع حقوق بشر خواهند برد و این حرکت از ماههای پیش قابل رصد بود.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: من در این میان فقط به جلسه استماع سه اکتبر در کمیسیون روابط خارجی آمریکا اشاره میکنم که یک سناتور از خانم شرمن که معاون سیاست خارجی آمریکاست پرسید که شما که درباره بحث هستهای با ایران صحبت میکنید به ایرانیها گفتهاید که حتی اگر همه فعالیتهای هستهیشان را تعطیل کنند با توجه با ادبیات تحریم ما تحریمها را لغو نمیکنیم چون بحث تروریسم و حقوق بشر در ایران همچنان مطرح است و او نیز پاسخ داد که بله ما تمام این موارد را به ایرانیها گفتهایم و نتیجه اینکه بهانههای غرب نسبت به ما به راحتی از دست نمیرود حتی اگر ما همه فعالیتهایمان را متوقف کنیم بهانههای دیگری نیز وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه این کتاب اندیشههای امپریالیسم بشردوستانه را نشان میدهد گفت: برای اینکه دشمنشناسی واقعی اتفاق بیافتد ما و تمام افرادی که در این حوزه قلم میزنند به همراه مراکز شناخت غرب باید تقویت شوند و باید مراکز تخصصی مطالعه غرب را داشته باشیم که به خصوص غرب امروز را به صورت جدی مطالعه کنند. منتها یک نفر نمیتواند این بار را به دوش بکشد و ما مانند بحث هستهای به یک عزم ملی نیاز داریم تا درحوزه مطالعات غرب سرمایهگذاری انجام شود. یکی از شاخصهای قدرت کشورها این است که محیط بیرون خود را بشناسند و این نگاه نیاز به عزم ملی دارد.
وی افزود: این کار کار یک دانشگاه، یک مؤسسه یک خبرگزاری نیست و باید فعالیتها در سطح کلان باشد و جای تعجب دارد که در این 34 سال کارهای منسجمی انجام نشده است البته کتابهای خوبی خارج از کشورها منتشر میشوند ولی رصد و ترجمه این کتابها به یک ساختار منسجم نیاز دارد.
ایزدی اظهار داشت: ناشرانی هستند که در این حوزه کتابهای خوبی منتشر میکنند اما متأسفانه به نیازهای ما برای دستیابی به این کتابها به خوبی پاسخ داده نمیشود و اگر این ناشران در نمایشگاه کتاب تهران شرکت کنند کتابهای خوبشان را هم نمیآورند. اگر وزارت ارشاد به خوبی کتابهای منتشر شده در این حوزه رصد کنند و کتابهای خوب شناسایی و به داخل کشور آورده شوند بسیار به پژوهش در این حوزه کمک خواهند کرد از سوی دیگر در خود غرب مستندهایی در همین حوزه ساخته میشود که اگر این مستندها شناسایی شود و در شبکه مستند در شناساندن غرب به مردم نمایش داده شود این شبکه به کارکرد اصلی خود میرسد اما این اتفاق نه در حوزه کتاب و نه در حوزه مستند نیفتاده است.
در پایان این مراسم از کتاب امپریالیسم بشردوستانه با حضور سیدنظامالدین موسوی، فؤاد ایزدی، پرویز محمدی و سیدیاسر جبرائیلی رونمایی شد.
- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13920910000902#sthash.GIH0K119.dpuf